dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El professor Gregorio Luri presenta a Alella la seva visió crítica i optimista de l’escola

gregorio_luri_280x87.jpgCan Lleonart d’Alella acollirà el proper dijous 14 de maig, a les 8 del vespre, una conferència del professor i doctor en Filosofia Gregorio Luri; autor del llibre "l’Escola contra el món".

gregorio_luri_02.jpgCan Lleonart d’Alella acollirà el proper dijous 14 de maig, a les 8 del vespre, una conferència del professor i doctor en Filosofia Gregorio Luri; autor del llibre "l’Escola contra el món".

Xerrada

A la seva xerrada, Luri explicarà els trets principals de l’estat actual de l’educació a Catalunya i les diferents alternatives per sortir d’aquesta situació, qüestions que ha recollit en el seu llibre "L’escola contra el món. L’optimisme és possible" (La Campana 2008).

Anàlisi crítica

Escrit a partir de la seva experiència docent i de la seva condició de filòsof, Luri fa una anàlisi crítica de l’escola catalana, defugint el catastrofisme, i esbossa alguns sistemes educatius del món que funcionen bé, però desmuntant-ne alguns tòpics.

Autocrítica

En una entrevista a Diari Maresme, Gregorio Luri considera que "La nostra escola és víctima de les bones intencions del discurs pedagògic elaborat als anys setanta i vuitanta". Per Luri "Va ser un discurs ben intencionat i que no estava mancat de fonament teòric, però que ha demostrat tenir ben poca capacitat d’autocrítica". Malgrat això, el professor aposta per l’optimisme perquè, segons comenta, "hem de contrarestar el pessimisme de la intel·ligència amb l’optimisme de la voluntat. L’optimisme és el primer deure moral del mestre", conclou.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris