dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El propietari de dos restaurants maresmencs era el cap d’una important banda de Narcotraficants

heroina_280x87.jpgUna operació conjunta de les policies nacionals d’Espanya i França ha acabat amb la detenció de quatre persones i la confiscació de 92 quilograms d’heroïna, la major d’aquest any. El cap de la banda és el propietari de dos restaurants de Calella i Pineda.

heroina_800x600.jpgUna operació conjunta de les policies nacionals d’Espanya i França ha acabat amb la detenció de quatre persones i la confiscació de 92 quilograms d’heroïna, la major d’aquest any. El cap de la banda és el propietari de dos restaurants de Calella i Pineda.

40 agents

Aquest operatiu policial, que ha mobilitzat 40 agents dels dos països, ha permès desarticular aquesta banda que introduïa la droga des de Turquia a l’Estat espanyol, a través de la frontera francesa.

Restaurants maresmencs

Les investigacions policials es van concentrar en un ciutadà amb passaport suec, però d’origen kurd-iranià, que regentava dos establiments d’hostaleria turcs a Pineda de Mar i Calella, segons ha confirmat la Policia Nacional a la nostra Redacció. Durant la investigació es va comprovar que el detingut es relacionava directament amb els proveïdors de la droga a Turquia i comptava amb la col·laboració de ciutadans francesos, residents en zones pròximes a la frontera de La Jonquera, per a realitzar tasques de recepció, transport i lliurament de les partides d’heroïna a distribuïdors de petita escala.

Introducció de la droga

A mitjans del passat mes de juny, els agents espanyols van detectar una imminent importació de droga des de Turquia, i que tots els indicis apuntaven que tenien el seu destí final a Màlaga, fent escala per Madrid. El cap de l’organització va transmetre als seus dos col·laboradors directes les instruccions oportunes per a dur la droga des del seu lloc d’ocultació, en el sud de França, fins a Madrid. El dia acordat per al transport van recollir l’estupefaent a primera hora del matí, iniciant el trasllat en un vehicle tot terreny amb direcció a la capital espanyola. Aquest mateix dia, el responsable es va traslladar per tren fins a Madrid per a supervisar el lliurament efectiu de la droga.

Detencions

Aquell dia, els agents van interceptar el vehicle que transportava trenta paquets amb 15,6 quilograms d’heroïna. El conductor del vehicle va ser arrestat en aquell precís moment. Paral·lelament van ser detinguts a Madrid el màxim responsable de l’organització i el seu contacte en el moment que ambdós es van reunir després de l’arribada del primer a la capital. Després d’arrestar al cap del grup i al seu contacte a Madrid, els agents van registrar el vehicle conduït pel segon i van localitzar en el seu interior, entre altres efectes, una factura de lloguer d’un magatzem francès de la localitat francesa d’Argeles-Sud-Mer. Amb aquesta informació i amb les dades que obraven en poder dels investigadors espanyols, es va comunicar immediatament a la Policia Judicial francesa la ubicació d’aquest local on els policies francesos van trobar 76,5 quilograms d’heroïna repartits en paquets de mig quilo. A més, els agents gals havien localitzat i detingut prèviament en aquesta localitat al quart membre de l’organització.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris