divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Senat aprova una moció de CiU per a reduir les tarifes de trens, peatges i altres serveis públics

trens_280x87.jpgLa cambra alta ha aprovat aquesta setmana una moció de CiU que demana el Govern Espanyol la reducció de les tarifes aplicables per a l’any 2009 dels serveis públics que depenen de Foment. La moció va ser defensada per la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Català al Senat, Montserrat Candini.

La cambra alta ha aprovat aquesta setmana una moció de CiU que demana el Govern Espanyol la reducció de les tarifes aplicables per a l’any 2009 dels serveis públics que depenen de Foment. La moció va ser defensada per la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Català al Senat, Montserrat Candini.

Crisi econòmica

Candini ha acusat el Govern Espanyol de "dogmatisme ideològic, paràlisi, immobilisme administratiu i insensibilitat social" per haver rebutjat la reducció de les tarifes dels serveis públics dependents de l’Estat. La senadora convergent ha reclamat al gabinet de Zapatero "més reacció i menys rigidesa política en contextos de crisi econòmica".

"Foto fixa"

La portaveu de CiU també ha indicat que, donada l’actual conjuntura econòmica, l’Executiu es queda amb "una foto fixa" en relació als preus de Rodalies de l’any 2006, que es quan el Govern va elaborar el seu Contracte-Programa.

Aprovació

La moció s’ha aprovat amb 119 vots a favor de CiU, PP, PNB i Grup Mixt, 108 vots en contra del PSOE i l’Entesa Catalana de Progrés (ERC, ICV i el PSC), i una abstenció. 

Vot contrari 

Per la seva banda, en declaracions al diari Avui, l’Entesa, a través del senador Pere Muñoz, ha justificat el seu vot contrari perquè aquestes tarifes van ser acordades l’octubre passat, abans dels pressupostos generals de l’Estat, i consideren que un canvi tarifari s’ha de negociar "al lloc adequat i en el moment adequat" per aconseguir una redefinició del preus públics en temps de crisi.

Augments

Aquest any 2009, els preus dels bitllets de rodalies han augmentat un 6,28%, l’AVE un 4%, els peatges estatals un 4,46%, els trens regionals un 5% i els enviaments estatals de cartes i postals de fins a 20 grams un 3,22%.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris