divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El trasllat de Can Fàbregas s’encalla per l’aparició d’elements arquitectònics amagats

can_fabregas_280x87.jpgEl Consell Municipal del Patrimoni de Mataró va frenar aquest dimarts el projecte de trasllat de Can Fàbregas i de Caralt degut a que s’han trobat elements arquitectònics amagats en el subsòl de la fàbrica.

El Consell Municipal del Patrimoni de Mataró va frenar aquest dimarts el projecte de trasllat de Can Fàbregas i de Caralt degut a que s’han trobat elements arquitectònics amagats en el subsòl de la fàbrica.

Informe tècnic

Un laboriós informe tècnic preparat amb motiu del trasllat de l’edifici, indica que el subsòl compta amb un pou de més de 20 metres de fondària i més de 2 metres de diàmetre, galeries desconegudes, petits dipòsits i unes galeries que connecten amb la base de la xemeneia.

No vinculant

Tot i que la decisió del Consell Municipal del Patrimoni no és vinculant, ha reclamat un informe jurídic sobre les restes arqueològiques, així com una vista ocular per inspeccionar les noves troballes. De moment, l’Ajuntament de Mataró manté la seva previsió de desmuntar, traslladar i emmagatzemar la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt durant aquest any 2009, seguint el projecte aprovat per PUMSA aquesta mateixa setmana, i que ara es troba en el preceptiu període d’al·legacions.

FAVM

D’altra banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) considera que "el trasllat de la Fàbrica de Fàbregas i de Caralt és un greu error arquitectònic i històric". Segons aquesta Federació, "a més a més, es vulnera la legalitat establerta en el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró de 1999" que en un dels seus articles diu textualment que "La parcel·la originària de l’edifici catalogat es considera indivisible". Per aquest motiu, la FAVM considera que no es pot establir cap mena de subdivisió de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt, "cosa que aquest trasllat comportarà", asseguren des de la Federació.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Salvem Can Fàbregas

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris