dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els 40 anys del Grup Pa, Vi i Moltó, en un llibre

pa_vi_i_molto_280x87.jpgLa sala del Casal l’Amistat de Calella va acollir divendres 23 d’octubre la presentació del nou llibre de l’historiador calellenc Jordi Amat i Teixidó "El temps ha passat volant", publicat amb motiu del 40è aniversari del Grup Pa, Vi i Moltó.

presentacio_llibre_el_temps_ha_passat_volant_01.jpgLa sala del Casal l’Amistat de Calella va acollir divendres 23 d’octubre la presentació del nou llibre de l’historiador calellenc Jordi Amat i Teixidó "El temps ha passat volant", publicat amb motiu del 40è aniversari del Grup Pa, Vi i Moltó.

Jaume Pruna

La primera intervenció va ser a càrrec del president de l’entitat, Jaume Pruna, qui va fer un breu repàs als centenars d’activitats que el Grup ha realitzat en aquest llarg periple d’història a Calella, a Catalunya i fora d’ella. També, durant el seu discurs, Pruna va dedicar un emotiu record als membres de l’entitat ja desapareguts.

Jordi Amat i Teixidó

Per la seva banda, Jordi Amat i Teixidó va destacar, entre d’altres, la importància del Grup pel seu caràcter integrador, la seva capacitat per recuperar festes i activitats de fort arrelament català i pel seu gran dinamisme, "una esplèndida síntesi de cultura popular, de gastronomia i d’amistat". Amat ho va simplificar dient que el Grup és "una fàbrica d’il·lusions" i que "si no existís Pa, Vi i Moltó, algú l’hauria d’inventar".

Josep Maria Juhé

el_temps_ha_passat_volant_400x300.jpgEn acabar la presentació, l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, va destacar el compromís i l’esperit de servei del Grup amb la ciutat, manifestant que "la història del Grup Pa, Vi i Moltó és la història de Calella". La Sala del Casal es va omplir de gom a gom, esdevenint un emotiu i merescut acte d’homenatge al Grup i al seu president, Jaume Pruna, fill adoptiu de Calella.

Llibre

El llibre està dedicat a tots aquells que han fet possible els primers 40 anys de Pa, Vi i Moltó i, també, al seu cronista i conseller, Àngel Badalló. L’obra consta de vuits parts, dividida en períodes de 5 anys, on en destaca un excel·lent recull fotogràfic acompanyat d’una acurada i rigorosa cronologia històrica dels centenars d’actes celebrats pel Grup durant aquestes darreres quatre dècades.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris