dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els aliens invairan Sitges al Festival Internacional de Cinema 2009

Tot i aquesta maleïda crisi, pròpia d’un film de cinema catastròfic, el Festival Internacional de Cinema de Sitges es tornarà a celebrar a l’octubre. El esforç de l’Ángel Sala, director del festival, i l’èxit aconseguit, una vegada més, a la darrera edició, faran possible aquesta nova cita pels fans del cinema en general, i del fantàstic en particular.

Si bé l’edició del 2008 estava dedicada al film de Kubrick, 2001: A Space Odyssey, la d’aquest any tindrà de nou com a protagonista la ciència ficció. En aquesta ocasió seran els Aliens de Ridley Scott els grans protagonistes del festival.  
 
fantascopio_-_raul_ruiz_-_02-07-2009.jpgEl film original va ser traduït a l’estat espanyol com a: Alien, el 8º pasajero, i va ser el primer d’una saga que porta, fins a la data, sis títols:

– Alien
– Aliens
– Alien 3
– Alien Resurrection
– Alien vs Predator
– Alien vs Predator 2

Si bé els 2 darrers títols poden ser inclosos dins de la categoria de subproductes comercials de gènere, la resta, sense perdre el seu tarannà comercial, aporten la visió particular dels seus respectius directors; des del terror més claustrofòbic presentat al film original al 1979, fins a la prosa narrativa aportada per en Jean-Pierre Jeunet divuit anys després amb Alien Resurrection.

fantascopio_-_raul_ruiz_-_02-07-2009_3.jpgTrenta anys de saga, diuen molt d’un film que va reinventar el terror from the outer space.
Però no només els extraterrestres seran els grans homenatjats aquest any, Sitges també es prepara per a rebre a un bon grapat de fantasmes (en el sentit més fantàstic de la paraula), i es que el film de Ivan Reitman, The Ghostbusters també tindrà el seu lloc d’honor al festival.

Terror i humor fantàstic seran els veritables protagonistes d’un esdeveniment internacional que assoleix amb aquesta la seva 42ª edició.

per Raül Ruiz

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris