dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Cincs Dits d’Una Mà dediquen a Xesco Boix el premi “Reconeixement Infància 2009”

cinc_dits_una_ma_280x87.jpgLa consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va fer entrega divendres del premi "Reconeixement Infància 2009" al col.lectiu d’animadors catalans Cinc Dits D’una Mà.

cinc_dits_una_ma_800x600.jpgLa consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va fer entrega divendres del premi "Reconeixement Infància 2009" al col.lectiu d’animadors catalans Cinc Dits D’una Mà.

Dedicatòria

El grup va ser format per en Xesco Boix, Àngel Daban, Toni Giménez, Noè Rivas i el pinedenc Lluís M. Panyella. Per aquest motiu, els Cinc Dits d’Una Mà van voler dedicar el premi al ja desaparegut Xesco Boix, pioner de l’animació i impulsor d’aquest col·lectiu emblemàtic de l’animació infantil a Catalunya.

Homenatge

El presentador de l’acte va fer esment d’aquesta dedicatòria del premi a Xesco Boix, i això va ser rebut amb una gran ovació per part del públic que va assistir a l’acte al Petit Palau, del Palau de la Música. La consellera, Carme Capdevila, va voler recordar també en Xesco en el moment de fer la foto amb tots els guardonats, sostenint, junt amb Lluís M. Panyella, el cartell de l’Homenatge de Catalunya a Xesco Boix, que es va celebrar el 8 de desembre de 1984.

Transmissió de valors

En el moment de rebre el guardó, de mans de la Consellera, es fa fer esment de la tasca dels cincs animadors, com "una forma de comunicació, d’educació, de convivència, de transmissió de valors personals i culturals, i de lluita pel reconeixement dels drets dels infants", destacant que ho van fer "a través de les cançons, els contes, les danses, i  la llengua catalana".

Somiadors

En la lectura de l’entrega del guardó als Cinc Dits d’Una Mà, també els van anomenar com "Uns somiadors que van descobrir, a través dels somriures i les il·lusions dels infants, el servei a la cultura del País i al seu futur, i així ho van transmetre i que encara  ho segueixen transmetent a les noves generacions".

Resta de guardons

Altres guardonats en aquests Reconeixements Infància 2009 han estat Tortell Poltrona, Pilarín Bayés, l’Associació de Mestres Rosa Sensat i el Consell d’Infants de Sant Feliu de Llobregat. Amb aquests premis, el Departament d’Acció Social i Ciutadania reconeix la tasca en favor dels drets de la infància i l’adolescència d’una sèrie de persones, entitats i associacions.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris