dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els dos Arenys i Canet coordinen les seves polítiques d’acollida i integració

coordinacio_immigracio_280x87.jpgArenys de Mar, Arenys de Munt i Canet es van reunir dimecres, 27 de maig, per compartir la informació sobre els seus programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades.

Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet es van reunir dimecres, 27 de maig, per compartir la informació sobre els seus programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades.

Reunió

La trobada, que va tenir lloc a Arenys de Mar, va ser coordinada amb el tècnic de polítiques migratòries del Consell Comarcal del Maresme, Víctor Bassas, amb responsables municipals d’aquesta matèria a Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet.

Agent d’acollida

Durant la reunió, les assistents van valorar la possibilitat de compartir en un futur la figura d’un agent d’acollida entre les tres poblacions. Cal tenir en compte que, a partir de l’aplicació de la futura llei d’acollida, els municipis amb més de 20.000 habitants podran disposar d’aquest agent i, com cap d’aquests municipis arriba a aquesta xifra poblacional, a partir del 2011, hauran de treballar amb l’agent de què disposarà el Consell Comarcal del Maresme.

Falten recursos

Entre d’altres temes, els responsables municipals van posar de manifest que els ajuntaments no tenen els recursos econòmics necessaris per implantar polítiques d’integració i acollida tal com voldrien.

Mediador intercultural

Fins ara, la petició d’Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar ha estat que les tasques corresponents a l’agent d’acollida les pugui desenvolupar el mediador intercultural que hi ha al Consell Comarcal i que està a disposició dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris