divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els excursionistes imprudents hauran de pagar a partir d’avui el cost del seu rescat

bombers_280x87_10.jpgLa Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments cobrarà a partir d’avui, 1 d’octubre de 2009, aquells rescats o salvaments en el medi natural que hagin estat causats per imprudència de la persona rescatada.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments cobrarà a partir d’avui, 1 d’octubre de 2009, aquells rescats o salvaments en el medi natural que hagin estat causats per imprudència de la persona rescatada.

Regulació

Concretament, el govern català ha regulat normativament tres possibles situacions per les quals els rescatats s’hauran de fer càrrec de la prestació dels serveis dels Bombers de la Generalitat: Si el rescat té lloc en zones assenyalades com a perilloses, si les persones rescatades o salvades no duen l’equipament adequat a l’activitat i, finalment, si la persona que sol·licita el servei ho fa sense motius "objectivament justificats".

Cost

La factura de cada salvament pot ser molt elevada degut a que es calcularà en base a les taxes actualment vigents: 30 euros/hora per bomber que hagi treballat en el servei; 39 euros/hora per cada vehicle que hi hagi intervingut; i uns 2.300 euros per cada hora de vol dels mitjans aeris que es mobilitzin. Aquesta mesura, que ja s’aplica en altres països europeus, pretén reduir el cost que paga anualment la Generalitat per aquest concepte, valorat en uns 2 milions d’euros.

Nombrosos serveis

Concretament, en l’àmbit de muntanya, que és on es dóna el major nombre de rescats, des de l’1 de gener fins el 15 de setembre d’enguany, els Bombers de la Generalitat ja han realitzat 365 serveis per rescats de muntanya.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris