dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els indians tornen a Canet

fira_modernista_canet_280x87_02.jpgLa Casa museu Domènech i Montaner de Canet de Mar inaugurarà el proper divendres, 28 d’agost, l’exposició "Cuba a Catalunya. El llegat dels indians".

cuba_a_catalunya.jpgLa Casa museu Domènech i Montaner de Canet de Mar inaugurarà el proper divendres, 28 d’agost, l’exposició "Cuba a Catalunya. El llegat dels indians".

Llegat cultural

La mostra, organitzada per l’Àrea de Cultura de Canet, parteix d’una idea de dues periodistes, Tate Cabré i Mireia Olivé, que l’han pensada per "reforçar, a través d’imatges i textos divulgatius, l’intens llegat cultural i patrimonial que Catalunya va rebre de l’aventura d’ultramar i molt especialment de Cuba". La inauguració del divendres comptarà, a més, amb l’actuació musical del grup d’havaneres "La vella Lola" i durant l’acte es servirà cafè perfumat amb rom.

Cercle catalano-cubà

L’exposició forma part d’un projecte més extens sobre aquest tema. Per dur-lo a terme s’ha fundat el Cercle d’Amistat Catalunya – Cuba, una associació cultural que té com a finalitat promoure els estudis de les relacions entre Catalunya i Cuba i promoure també trobades, viatges i tota mena de publicacions que difonguin aquesta relació. Entre les diverses activitats que es duen a terme hi ha conferències, sortides com ara la passejada per la Barcelona dels indians, i caps de setmana per la ruta nord dels indians (Lloret – Sant Feliu de Guíxols – Begur) o per la ruta sud (Sitges – l’Arboç – Cambrils – Xerta).

Fira Modernista

L’exposició, que es podrà veure a partir del 28 d’agost, es quedarà a Canet fins al 24 de setembre. Per aquest motiu, també formarà part de les exposicions que es podran visitar durant la Fira Mercat Modernista del dies 11, 12 i 13 de setembre.

Llibre

D’altra banda, "Cuba a Catalunya. El llegat dels indians" és també el títol d’un llibre de recerca de la periodista i fotògrafa Tate Cabré sobre la gran herència cubana i la seva actual vigència al Principat.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris