dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Mossos realitzen a Mataró l’operació més important contra l’explotació laboral

taller_textil_280x87.jpg750 efectius dels Mossos d’Esquadra han dut a terme avui dimarts, a Mataró, un ampli operatiu policial contra una setantena de tallers il·legals de confecció establerts a la ciutat.

750 efectius dels Mossos d’Esquadra han dut a terme avui dimarts, a Mataró, un ampli operatiu policial contra una setantena de tallers il·legals de confecció establerts a la ciutat.

Xarxa

Aquest operatiu ha tingut com a objectiu detenir els responsables d’una xarxa que hauria comès delictes contra els drets dels treballadors d’origen xinès que treballaven en aquests tallers.

Condicions infrahumanes

Segons han informat els Mossos, les víctimes vivien en condicions sovint infrahumanes en locals comercials o pisos de la localitat de Mataró i, en la majoria dels casos, feien vida als mateixos espais on duien a terme la seva activitat laboral.

Operatiu important

Els agents dels mossos han entrat de forma coordinada en 72 immobles i locals, on han efectuat diverses detencions i s’han detectat nombroses víctimes de la xarxa. Per la seva banda, el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha lloat l’actuació policial i l’ha valorat com "l’operació més important que s’ha fet a Catalunya contra l’explotació laboral i contra el tràfic d’ésser humans". El cas es troba sota secret de sumari.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris