dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els sindicats xifren en un 90% el seguiment de la vaga de transports de viatgers

autobus_280x87.jpgUGT i CCOO, els sindicats convocants de la vaga del sector de transports de viatgers de Barcelona, han xifrat en un 90% el seguiment de la vaga durant les primeres hores d’avui dijous.

autobus_800x600.jpgUGT i CCOO, els sindicats convocants de la vaga del sector de transports de viatgers de Barcelona, han xifrat en un 90% el seguiment de la vaga durant les primeres hores d’avui dijous.

Inici de la vaga

La UGT ha informat en un comunicat que el 10% restant correspon, aproximadament, als serveis discrecionals – transport escolar i de discapacitats -, que tenen uns serveis mínims del 100%. Per la seva banda, CCOO ha qualificat com un "èxit" l’inici de la vaga de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona. De moment, els treballadors mantenen la seva convocatòria per demà divendres, 30 d’octubre, i per als propers dies 12 i 13 de novembre.

Seguiment i reivindicacions

Segons les dades facilitades pels sindicats, els 8.000 treballadors i treballadores del sector afectats, tant dels serveis regulars i discrecionals – excepte les línies que disposen de conveni propi -, han secundat la vaga.

Col·lectiu

Segons els sindicats, "el col·lectiu de conducció és un dels que, precisant gran responsabilitat i major exigència professional, té els salaris més baixos". Els treballadors també reclamen millors condicions, conciliant la vida familiar i laboral; reivindicacions que, segons manifesten, "no admeten demora i s’han de resoldre".

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris