dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els socialistes maresmencs valoren ‘molt positivament’ el Pacte Nacional per les Infraestructures

trens_renfe_280x87.jpgLa diputada socialista del Maresme, Consol Prados, ha fet una valoració molt positiva del Pacte Nacional per les Infraestructures (PNI) signat la setmana passada, i que preveu una inversió per al conjunt del país de 100.000 milions d’euros durant els propers 12 anys.

consol_prados_.jpgLa diputada socialista del Maresme, Consol Prados, ha fet una valoració molt positiva del Pacte Nacional per les Infraestructures (PNI) signat la setmana passada, i que preveu una inversió per al conjunt del país de 100.000 milions d’euros durant els propers 12 anys.

Inversió conjunta

Segons Prados, aquesta inversió compartida entre el Govern de la Generalitat i
el Govern de l’Estat "dotarà el país de les infraestructures que necessita" i ha afegit que significa "invertir per una economia competitiva i amb gran valor afegit".

Valoracions i crítica

La diputada socialista ha valorat "molt positivament" el fet que el Pacte s’hagi elaborat de forma transversal perquè, segons comenta, "el fa més coherent i dóna respostes més correctes als reptes del país". Consol Prados també ha fet una valoració de les inversions previstes a la comarca del Maresme: "Formem part de la Regió Metropolitana de Barcelona i les inversions en la Regió són una oportunitat per a la nostra economia i per al nostre benestar", ha assegurat. La diputada socialista també ha estat molt crítica amb Convergència i Unió (CiU) dient que aquesta formació no s’ha sumat al pacte per "una qüestió purament partidista".

PNI

El Pacte Nacional per les Infraestructures proposa un total de 130 mesures, cadascuna amb un llistat complet de projectes, distribuïts entre els sis àmbits d’intervenció. Preveu una inversió conjunta de l’Estat i la Generalitat de 100.000 milions d’euros en infraestructures de Catalunya, que preveu generar més d’1,2 milions de llocs de treball i donar servei, en dues fases d’actuació, a una població prevista de 8 milions de persones l’any 2020.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris