divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els treballadors de Dogi convoquen 4 dies de vaga contra 90 acomiadaments

dogi_280x87.jpgEl col·lectiu de treballadors de l’empresa Dogi del Masnou farà vaga els dies 15, 17, 19 i 20 de setembre per l’expedient de contractes per a 90 persones, d’una plantilla de 315 operaris.

dogi_02.jpgEl col·lectiu de treballadors de l’empresa Dogi del Masnou farà vaga els dies 15, 17, 19 i 20 de setembre per l’expedient de contractes per a 90 persones, d’una plantilla de 315 operaris.

Convocatòria

Aquesta convocatòria va ser proposada pel comitè d’empresa i ratificada en assemblea pel col·lectiu de treballadors dimarts passat, 8 de setembre.

Jutge mercantil

Coincidint amb el primer dia de vaga, una representació dels treballadors de l’empresa tèxtil s’ha concentrat aquest matí davant les oficines que el Departament de Treball al carrer Albareda, a Barcelona, amb motiu de la darrera de les reunions de negociació de l’expedient d’extinció, una vegada finalitzat el període de consultes. No obstant, l’informe que emeti la Generalitat no tindrà un caràcter vinculant, sinó que serà el jutge del mercantil qui tindrà la darrera paraula sobre l’expedient.

Situació

Segons informa la UGT, la plantilla de Dogi es troba actualment en una situació "molt complicada". D’una banda, la companyia està immersa en un procés concursal – amb un deute de més de 42 milions d’euros -, i està aplicant, des del passat mes de març, un expedient de suspensió de contractes de 45 dies, que acabarà a finals d’aquest any. D’altra banda, l’empresa va presentar durant l’estiu aquest expedient d’extinció de contractes. Segons el sindicat, les negociacions s’han desenvolupat sense cap avenç, "a causa de la postura intransigent de Dogi".

per Redacció | Foto: Dogi.com

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris