dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els treballadors de Renfe convoquen dos dies de vaga

estacio_renfe_mataro_280x87_.jpgEl comitè d’empresa de Renfe ha convocat aturades de 24 hores aquest dimarts i dimecres, 9 i 10 de juny, a tot l’Estat. Els serveis mínims seran del 75% en hora punta.

El comitè d’empresa de Renfe ha convocat aturades de 24 hores aquest dimarts i dimecres, 9 i 10 de juny, a tot l’Estat. Els serveis mínims seran del 75% en hora punta.

Serveis mínims

Els serveis mínims per a Rodalies variaran en funció de l’horari. En els horaris de major demanda, entre les 06.00 h. i les 09.00h., les 14.00 h. i les 16.00 h., i entre les 18.30 h. i les 20.30 h., seran del 75% en tots els nuclis de Rodalies d’Espanya. En la resta d’horaris, els serveis variaran entre el 50 i el 60%.

Vaga

La vaga ha estat convocada pels sindicats de treballadors perquè consideren que "el traspàs previst de Rodalies podria suposar el trencament de Renfe i la segregació del personal". Segons els representants dels treballadors, el col·lectiu no s’oposa al traspàs de Rodalies a la Generalitat, però consideren que aquesta assumpció de competències "ha de garantir la integritat de Renfe i d’Adif, i els drets socials i laborals dels seus treballadors i treballadores".

Renfe

Segons els sindicats "Renfe pot i ha de seguir sent la prestadora del servei de Rodalies a Catalunya", asseguren, referint-se a que l’1 de gener de 2011 el Govern Català podrà decidir si Renfe segueix prestant el servei de Rodalies al territori català o, en cas contrari, assumir els trens i els treballadors de l’operadora a Catalunya.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris