divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els treballadors ratifiquen la vaga del sector de transports de viatgers de Barcelona

bus_280x87_03.jpgMalgrat els intents negociadors fins el darrer moment, la vaga tindrà lloc aquest dijous i divendres, 29 i 30 d’octubre, i es repetirà els dies 12 i 13 de novembre

Malgrat els intents negociadors fins el darrer moment, la vaga tindrà lloc aquest dijous i divendres, 29 i 30 d’octubre, i es repetirà els dies 12 i 13 de novembre.

Ratificació

Segons els sindicats convocants, UGT i CCOO, "l’actitud enrocada de la patronal del sector de transport de viatgers de la província de Barcelona obliga els treballadors i les treballadores a defensar el seu conveni col·lectiu a través de la vaga". Després que la darrera reunió de mediació al Departament de Treball no hagi assolit aquest dimecres al matí cap acord entre les parts, l’assemblea de treballadors i treballadores ha ratificat les mobilitzacions, tot i que algunes informacions havien avançat la seva desconvocatòria en base a un preacord signat entre les parts.

Serveis mínims

Per la seva banda, el Govern ha acordat que hi haurà uns serveis mínims del 50%, de 6.30 a 9.30 hores i de 17 a 20 hores. El servei de transport escolar i de persones amb discapacitat es desenvoluparà amb normalitat, segons el document establert per la Conselleria de Treball.

Sector

En el sector del transport de viatgers de la província de Barcelona hi treballen més de 8.000 persones de més de 400 empreses, entre línies regulars i línies discrecionals. Segons fonts sindicals, mentre la patronal manifesta que manté el poder adquisitiu dels salaris, "a la mesa de negociació proposa la congelació d’una part important del sou dels treballadors", asseguren. Segons els treballadors la negociació havia de solucionar aspectes importants relacionats no només amb el manteniment i la millora del poder adquisitiu, sinó també amb la millora de les condicions de treball. Per la seva banda, la Federació Catalana d’Autotransports de Viatgers (Fcav) i l’Associació d’Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya (Audica) consideren que, a causa de la crisi, no poden assumir els augments de sou d’entre el 3,5 al 4,5% que reclama el col·lectiu de treballadors.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris