dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Entrevista amb Joan Aniceto i Ramon Martínez, creadors de musiquetes.com

musiquetes_100x100.jpgLa xarxa d’Internet ha estrenat aquest darrer mes de novembre el web musiquetes.com, un nou espai pensat per als més petits, on també pares i educadors poden fer activitats amb els menuts. La idea de Musiquetes va sorgir, ara fa  uns 3 anys, de la mà d’en Joan Aniceto i en Ramon Martínez, directors executiu i artístic de Musiquetes, respectivament; en Joan com a distribuïdor de productes audiovisuals infantils i en Ramon com a dissenyador gràfic. Amb la seva experiència professional van detectar que pel públic infantil de primeres edats no hi havia prou producte i, sobretot, hi havia un gran buit a nivell català. Així se’ls va acudir de fer un web infantil adreçat a nens i nens de 3 a 8 anys.

musiquetes_100x100.jpgLa xarxa d’Internet ha estrenat aquest darrer mes de novembre el web musiquetes.com, un nou espai pensat per als més petits, on també pares i educadors poden fer activitats amb els menuts. La idea de Musiquetes va sorgir, ara fa  uns 3 anys, de la mà d’en Joan Aniceto i en Ramon Martínez, directors executiu i artístic de Musiquetes, respectivament; en Joan com a distribuïdor de productes audiovisuals infantils i en Ramon com a dissenyador gràfic. Amb la seva experiència professional van detectar que pel públic infantil de primeres edats no hi havia prou producte i, sobretot, hi havia un gran buit a nivell català. Així se’ls va acudir de fer un web infantil adreçat a nens i nens de 3 a 8 anys.

Quin és el vostre objectiu amb la creació de musiquetes.com?
L’objectiu principal és donar la possibilitat als nens i nenes de 3 a 8 anys, iniciar-se en el món d’internet. Per això hi ha espais dirigits directament a ells, com ara:  "Els personatges" (coneixeran els Musiquetes, veritables protagonistes) jocs, entreteniments com descàrregues i d’altres.

També hi ha una agenda dirigida als pares on trobaran recomanacions d’espectacles, activitats i productes infantils, i l’agenda del TOC-TOC (una agenda infantil que cobreix tot Catalunya i Andorra). A més a més, poden trobar altres recursos per al lleure i educació dels seus fills i filles a l’apartat d’amics.

Les botigues també tenen el seu lloc. Musiquetes no ha volgut mai vendre per internet. Per això, anuncia els seus productes però redirecciona al possible client a l’apartat de botigues, on pot trobar la seva botiga més propera.

musiquetes_600x800.jpgQuè ens podeu explicar de l’equip vinculat directa i indirectament amb el projecte?

Musiquetes té un equip petit però molt pluridisciplinar. A part d’en Joan Aniceto i en Ramon Martínez, com a màxims promotors i pares d’aquest projecte, a més trobem, la Clara Roca que és la il·lustradora i mare dels personatges de Musiquetes tant pel web com per tots els productes de Musiquetes. El protagonista de tots els Cd’s de la col·lecció de discos de cançons populars infantils és el cantautor Toni Giménez, amb una llarga trajectòria en el món de la cançó infantil. I Cristina Jiménez, guionista del ClubSúper3 és l’autora del primer títol dels Musiquetes de la col·lecció de contes "En Clau de Sol".

El disseny i l’animació de la pàgina web va a càrrec de l’animadora de flash, Rosa Sagués. I Mar Domènech, periodista, porta tot l’apartat de continguts i comunicació dels Musiquetes.

Com han anat les presentacions del projecte a llibreries i botigues?
Les presentacions estan anant molt bé. La veritat és que no parem! Vàrem començar a Girona a la botiga Zeppelin, un dissabte al matí i van venir molts nens i nenes. També hem presentat al Robafaves de Mataró i el dia de l’estrena del web, a l’Abacus de Barcelona.  Totes les presentacions han funcionat realment bé, i n’estem molt contents. Les properes presentacions són el dimecres 2 de desembre a les 19 h a la Biblioteca de Premià de Dalt, i el dijous 3 de desembre a les 18.30 h a l’escola de Música de Premià de Mar. I el dissabte 12 de desembre a les 12 h ens trobareu a l’Fnac del Triangle!
 
Des del primer moment, heu volgut implicar a pares i educadors en el projecte. Com ha estat la resposta d’aquests col·lectius?
Tan pares com educadors poden trobar recursos a la pàgina web (a l’agenda, a l’apartat d’amics). Això els ha agradat molt i han tingut una resposta molt positiva. I és que no és gens fàcil trobar un web a on els nens puguin jugar i passar-ho bé, i els pares tinguin el seu apartat. Tot això acompanyat d’un grup de personatges i amenitzat per les cançons de Toni Giménez, què més es pot demanar?

També, musiquetes.com actua a través de Facebook i Blogger. Tindreu molt en compte les opinions que anireu rebent a través d’aquests mitjans?
Per nosaltres el facebook i el blog són altres elements de comunicació dels Musiquetes i on trobem un feedback directe amb el nostre públic.

Des del principi, el facebook ens ha servit de ressò de totes les activitats i accions de Musiquetes. Actualment ja tenim més de 2.600 amics i contínuament s’amplia. A través del facebook hem rebut moltes felicitacions i consultes. La veritat, no imaginàvem la gran repercussió que hem tingut a través d’aquesta xarxa social.

I el blog és com el nostre diari. Allà hi anem penjant tot el què anem fent; presentacions, fotos, novetats, etc…

Amb quina regularitat heu previst actualitzar el web?
El web de Musiquetes té diverses actualitzacions. L’agenda i els recomanats s’actualitzen cada setmana. D’altra banda, la música d’inici es canvia cada dos setmanes, sempre escollint cançons dels Cd’s de Musiquetes vinculades amb l’època de l’any en la què ens trobem. I els jocs es canviaran cada tres mesos, per tal que els nens i nenes se’n puguin trobar de nous. A part d’això, l’apartat de botigues i amics s’actualitza constantment.
 
musiquetes_.jpgQuè ens podeu explicar dels Musiquetes, els personatges que heu creat específicament per al web?
Els Musiquetes són un grup de música format per personatges de diferents contes populars i clàssics. Com ara; la caputxeta, el llop, el patufet, el drac, etc. L’infant els reconeix perquè ja els ha vist en algun conte però a Musiquetes tots ells tenen una personalitat pròpia. Per exemple, la caputxeta està enamorada del llop, i el llop de la caputxeta. La rateta és molt nerviosa i li agrada menjar peres, el drac és poruc i el rei no vol ser rei. Totes aquestes característiques els fan únics.

També heu editat cd’s i contes vinculats al projecte. És el complement perfecte?
Nosaltres sempre vàrem pensar en crear el web, però també hem volgut vincular-ho a d’altres projectes. Amb els cd’s, havíem detectat una manca d’aquestes cançons. Ens hem trobat amb molta gent que ens felicita per aquesta iniciativa; molts deien, que per fi, després de tant de temps havien trobat aquella cançó infantil de tota la vida, com ara el "Nen de la mare". I la veritat és que això és una gran satisfacció.

I pel que fa al conte, de moment hem tret un primer títol, però en tenim pensats molts més! Tots dins de la col·lecció "En Clau de Sol". Els Musiquetes són tota una colla de personatges i també hem volgut fer-los protagonistes de contes infantils. És un llibre pensat pels més petits, els dibuixos són plans, molt ben definits i de colors clars I contrastats. Es planteja un conflicte com ara el singlot i entre tots els Musiquetes hi troben una solució.

Des del web, heu apostat també per la solidaritat. En aquest sentit, quins són els àmbits que voleu potenciar?
Al nostre web, dins l’apartat d’amics solidaris, hem volgut esmentar el treball d’algunes organitzacions no governamentals, ja que considerem que fan un treball molt important en aquest camp.

Esteu molt implicats també amb el món de l’animació infantil. Voleu ampliar aquesta vinculació artística?
Actualment des del web volem donar la possibilitat als pares i educadors de conèixer a animadors infantils i la seva tasca. Nosaltres no volem fer un grup d’animació però sí que hem pensat en crear una obra de teatre dirigida a infants ben petits. 
 
Per acabar, què anirà incorporant en el futur al vostre web? Quins nous projectes paral·lels voleu dur a terme?
El web de Musiquetes és un projecte molt important i ens volem centrar molt en ell. Però ja estem pensant en nous títols per a la col·lecció de llibres, Cd’s, i fins i tot una sèrie de televisió infantil. Però tot a poc a poc i al seu temps.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris