dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Enxampen “in fraganti” un caçador furtiu a Argentona

furtiu_280x87_03.jpgAgents Rurals va enxampar divendres passat un caçador furtiu que tenia col·locats dos llaços sense topall per a caçar porcs senglars al paratge Can Cabot d’Argentona.

furtiu_800x600_02.jpgAgents Rurals va enxampar divendres passat un caçador furtiu que tenia col·locats dos llaços sense topall per a caçar porcs senglars al paratge Can Cabot d’Argentona.

Paranys

Els paranys es trobaven en un lloc poc freqüentat d’aquesta zona forestal, en les immediacions de l’Espai d’Interès Natural del Parc de la Serralada Litoral.

Seguiment

Els Agents Rurals van interceptar el furtiu després d’un seguiment especial de la zona, doncs ja havien detectat amb anterioritat que els paranys es trobaven actius i col·locats per poder caçar porcs senglars i altres mamífers depredadors protegits per la Llei de protecció dels animals.

Líquids atraients

A més, per atraure els animals als paranys il·legals, el caçador furtiu utilitzava líquids atraients amb els quals havia mullat els troncs dels arbres on aquests estaven col·locats. Durant la inspecció de la zona també es van localitzar restes de pell de senglar presumptament provinents d’haver escorxat algun dels exemplars capturats.

Llaç

El llaç és un mitjà de caça no selectiu i està prohibit per diferents normatives nacionals i internacionals. Usat de manera il·legal representa un gran perill per a la resta de fauna, tant protegida com no protegida, així com per a les persones. Aquesta infracció, tipificada en l’article 336 del codi penal, pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris