diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ERC de Premià de Mar s’oposa al mètode de regenerar les platges del litoral maresmenc

platja_premia_foto_friviere_280x87.jpgLa secció local d’Esquerra Premià de Mar considera que el mètode emprat per regenerar el litoral "no és l’adequat". Segons els republicans, aquest sistema malmet l’habitat marí.

La secció local d’Esquerra Premià de Mar considera que el mètode emprat per regenerar el litoral "no és l’adequat". Segons els republicans, aquest sistema malmet l’habitat marí.

Extracció sistemàtica

Per Esquerra "l’extracció sistemàtica d’una gran quantitat de sorra del fons marí de les nostres costes tan sols fa que trinxar l’habitat marí costaner i malmetre, sinó eliminar, la biodiversitat marina dels nostres litorals".

Regeneració natural

Segons els republicans, "a part del greuge ecològic, hi ha l’afegit que Premià de Mar es veu afectat quasi cada any per la disminució de les seves platges degut a les infraestructures portuàries, les quals frenen la regeneració natural de la sorra".

Espigons semisubmergits

"La solució ha de ser composta de mesures a llarg termini i de mecanismes respectuosos amb la biodiversitat de la costa", afegeixen. En aquest sentit, Esquerra ha plantejat la necessitat d’estudiar la implantació d’espigons semisubmergits que moderin o limitin l’actuació de les ones sobre la sorra de les platges, com ja s’ha fet en altres municipis, tot i que el Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino rebutja aquesta alternativa pel seu elevat cost. Segons la secció local d’Esquerra Premià de Mar, "si bé el cost és més elevat inicialment, la suma de les despeses destinades anualment a la regeneració de les platges amb el mètode actual, i el benefici de conservar un espai natural marí demostren que el cost real seria molt més baix i convenient", conclouen.

per Redacció | Foto: Friviere

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris