dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Escoles del Maresme celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

pau_280x87.jpgCentres escolars de tot el món han refermat el seu compromís per la PAU dins la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), denunciant la situació de desprotecció en què viuen milions de persones arreu del món.

pau_1000x500.jpgCentres escolars de tot el món han refermat el seu compromís per la PAU dins la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), denunciant la situació de desprotecció en què viuen milions de persones arreu del món.

Escola Vedruna

Com en altres centres maresmencs, alumnes de la Escola Vedruna de Malgrat han reivindicat la PAU amb la lectura del manifest, poemes, i cançons davant l’escola. Els nois i noies han format la paraula PAU (fotografia).

DENIP

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l’educació "en i per" a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Llorenç Vidal la va engegar quan no existien iniciatives similars.

Aniversari

Cada 30 de gener – aniversari de l’assassinat de Gandhi – el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres, amb variats arguments, però amb un mateix objectiu, en escoles de tot el món. En el DENIP participen els centres educatius, els educadors de tots els nivells i de tots els països. És considerat l’experiència pionera més important d’educació per a la Pau del nostre temps, així com un nucli dinàmic de promoció de la mateixa a nivell nacional i internacional.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: http://vicenstomas.blogspot.com/

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris