divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Esquerra Calella s’oposa al desdoblament de l’actual línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes

tren_calella_280x87.jpgLa secció local d’Esquerra Calella s’oposa al pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015, aprovat divendres passat pel Govern espanyol, i que preveu el desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes en la seva actual ubicació.

La secció local d’Esquerra Calella s’oposa al pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015, aprovat divendres passat pel Govern espanyol, i que preveu el desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes en la seva actual ubicació.

Impacte paisatgístic i urbanístic

Esquerra Calella ha manifestat en un comunicat que s’oposa a la construcció d’una nova via ferroviària paral·lela a l’actual, a la ciutat, en la seva mateixa ubicació. Per als republicans les inversions "urgents" que han de millorar la connexió ferroviària amb Girona, la capacitat dels trens i les freqüències amb Barcelona, així com el manteniment general de les infraestructures ferroviàries de la línia del Maresme, "han de venir de la mà d’un projecte que no provoqui un impacte paisatgístic i urbanístic irreversible per Calella, com succeiria si s’executés el desdoblament de la via seguint la ubicació que té actualment", afegeixen.

Soterrament o trasllat

Per aquest motiu, Esquerra demanarà al Govern espanyol, i concretament al Ministerio de Fomento, que estudiï la viabilitat de projectes alternatius com ara el soterrament de les vies entre Sant Pol i Blanes o bé el trasllat de la via que, en el cas de Calella, transcorre paral·lela al Passeig de Manel Puigvert.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris