divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Estat i Generalitat acorden el traspàs de Rodalies a partir de l’1 de gener de 2010

tren_280x87_02.jpg

El president de la Generalitat, José Montilla, i el Ministre de Fomento, José Blanco, han acordat aquest dijous al matí el traspàs de les competències de Rodalies al Govern Català a partir de l’1 de gener de 2010.

Trobada

Montilla i Blanco han assolit aquest “acord polític” després de la reunió mantinguda aquest matí al Palau de la Generalitat. A la trobada també hi han assistit el conseller Joaquim Nadal i el secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán.

Traspàs

Segons el president Montilla “aquest traspàs es farà un cop s’ha garantit que l’Estat invertirà en la millora de la xarxa ferroviària” – que preveu inversions per més de 4.000 milions d’euros en infraestructures fixes – i ha subratllat que “la Generalitat tindrà mans lliures per decidir si a finals del 2010 prorroga el contracte programa que fa que actualment Renfe sigui la prestatària d’aquest servei”. En aquest cas, a partir del 31 de desembre de 2008, la Generalitat assumirà les competències plenes de Rodalies, que inclouran la transferència del personal i el material de Renfe. Tant el president de la Generalitat com el ministre han volgut remarcar que “els treballadors conservaran en tot moment els seus drets”.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris