divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Èxit de participació a la dotzena edició del Somriure per Palestina de Pineda

gong_280x87.jpgMés de 1500 persones van participar durant el cap de setmana passat a les múltiples activitats de la programació solidària del Somriure per Palestina. El proper dissabte, 31 d’octubre, a partir de les 22.30 h., es celebrarà l’acte culminant del cicle, la Gala Màgica, al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda.

somriures_per_a_palestina_.jpgMés de 1500 persones van participar durant el cap de setmana passat a les múltiples activitats de la programació solidària del Somriure per Palestina. El proper dissabte, 31 d’octubre, a partir de les 22.30 h., es celebrarà l’acte culminant del cicle, la Gala Màgica, al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda.

Performance solidària

Dissabte passat, 24 d’octubre, va tenir lloc la performance solidària Aturem els murs, en la qual es convocava els pinedencs a participar activament en una acció de rebuig als murs que atempten contra la llibertat, com el que va construir Israel a Palestina o al que fixa la frontera entre Mèxic i els EUA. Segons informa l’organització, aquest acte va ser un dels més remarcables, però la resta d’activitats, tallers, representacions de titelles, màgica, animació còmica i una concorreguda fira d’intercanvi, van tenir com a denominador comú una alta participació popular.

Entrades i tiquets

L’èxit de participació es va traduir també en una àmplia col·laboració ciutadana a l’hora d’adquirir entrades i tiquets per a les diferents activitats, "un simple pretext per fer aportacions econòmiques per cobrir les despeses de l’organització i recollir fons per als projectes solidaris de l’entitat organitzadora, GONG". Segons els càlculs de l’organització, el resultat del primer cap de setmana fa preveure que els ingressos pressupostats quedaran àmpliament superats i s’aconseguirà xifres importants per a les tasques i iniciatives de GONG a favor de la pau, una dada important tenint en compte que en l’edició d’enguany el consistori no ha donat suport econòmic a la programació.

Documental

Superat l’equador de la programació, destaquen encara diversos actes pendents. Entre ells, la pre-estrena de Masi trashi que trashi, un documental sobre la caravana que va realitzar a Palestina l’entitat Payasos en Rebeldía l’abril d’aquest any. El documental es projectarà dijous.

Cap de setmana

Finalment, el proper dissabte, 31 d’octubre, al matí, tindrà lloc Rialles solidaries, una sessió oberta i popular de dinàmica del riure. L’acte culminant, però, tindrà lloc el mateix dia a les 22.30 al Centre Cultural i Recreatiu. En aquesta Gala Màgica hi participarà el Premio Nacional de Magia Còmica, Ivan Santacruz, Laura Muñoz de Mundo Mandarina Clown, que ha rebut el premi al millor espectacle de carrer al festival de Gran Canària i el premi del festival Festiclown, de Galícia. També hi seran presents Pablo Muñoz Pablo SuperStar, premi Nariz de oro del Festival de Humor Madrid’09, Davo, un dels mags còmics més elegants i poètics del panorama europeu, i la col·laboració especial de Jorge Blass, un dels mags més compromesos en causes socials de l’Estat. Blass dona suport a diferents campanyes en centres sanitaris i acaba d’arribar d’una expedició a Kenia, implicat en un projecte de cooperació internacional. La gala la presentarà la clown maga, Anna Montserrat de Companyia Xicana, amb una dilatada trajectòria.

Actes paral·lels

Paral·lelament, tota la programació d’activitats ve acompanyada per una exposició d’art postal, instal·lada en múltiples comerços del  municipi que col·laboren en el projecte. Les postals artístiques s’han rebut des de tots els racons del món, a través d’una xarxa d’artistes visuals que habitualment aporten les seves creacions a aquest tipus de projectes.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris