dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Èxit de participació a la meditació multitudinària al Maresme

meditacio_multitudinaria_calella_280x87.jpgLa Fàbrica Llobet de Calella ha acollit aquest dissabte 18 d’abril, a partir de les 5 de la tarda, una trobada de meditació multitudinària organitzada pel programa "L’Ofici de Viure" de Catalunya Ràdio i el Centre d’Estudis Budistes Diki ling de Calella.

meditacio_calella_18_04_2009_800x600.jpgLa Fàbrica Llobet de Calella ha acollit aquest dissabte 18 d’abril, a partir de les 5 de la tarda, una trobada de meditació multitudinària organitzada pel programa "L’Ofici de Viure" de Catalunya Ràdio i el Centre d’Estudis Budistes Diki ling de Calella.

Organització

Aquest programa de ràdio, que recentment ha estat guardonat a la categoria de ràdio amb el premi Ciutat de Barcelona, i el Centre d’Estudis Budistes Diki ling de Calella han organitzat conjuntament un taller d’aprenentatge amb el nom de Tècnica i pràctica de la meditació, segons l’organització, "per introduir a la meditació a les persones que no en saben, i per ajudar a perfeccionar la tècnica a les que ja la practiquen habitualment".

Meditació multitudinària

L’acte ha comptat amb l’assistència d’un miler de persones vingudes d’arreu de Catalunya i ha estat presentat pel periodista i escriptor Gaspar Hernàndez, autor de "El silenci". També, la trobada ha comptat amb la benvinguda de l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé. La meditació multitudinària ha anat a càrrec del monjo budista Ricard Rotllan, col·laborador amb un minut diari de meditació en el programa l’Ofici de Viure, i col·laborador també del Centre Diki Ling on hi dirigeix meditacions i parla de filosofia budista un dissabte de cada mes.

Antecedents

La darrera convocatòria que va fer Catalunya Ràdio va ser el passat 29 de Març a l’Auditori de Barcelona, on hi van assistir unes dues mil persones. Segons l’organització, això dóna una visió de la quantitat de gent interessada per aquesta tècnica, que, sense haver de pertànyer a cap religió, "ajuda a connectar amb la pau interna que ja tenim i ens facilita afrontar la nostra vida amb més satisfacció", asseguren.

Teòrica

Inicialment, l’acte ha comptat amb una part teòrica d’explicació sobre la meditació (vídeo) i, posteriorment, una part pràctica on, guiats per Ricard Rotllan, els assistents han meditat conjuntament.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto i vídeo: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris