dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Exposició del dissenyador gràfic modernista Xavier Gosé a la Fundació Palau

fundacio_palau_280x87.jpgLa Fundació Palau de Caldes d’Estrac inaugura aquest diumenge 8 de febrer, a les 12.30 h., l’exposició "Xavier Gosé. De la Barcelona del Quatre Gats al París elegant".

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac inaugura aquest diumenge 8 de febrer, a les 12.30 h., l’exposició "Xavier Gosé. De la Barcelona del Quatre Gats al París elegant".

Itinerant

Aquesta mostra, comissariada per Albert Velasco, pertany íntegrament al fons del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i serà itinerant per diversos municipis de la província de Barcelona gràcies a la col·laboració de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Gosé

Lleidatà de naixement i format a Barcelona en l’ambient dels Quatre Gats, Xavier Gosé (1876-1915) va establir-se a París l’any 1900, on hi va romandre fins al 1914. La seva obra, publicada a les principals revistes editades a la ciutat, recollia influències orientals i de Casas, Toulouse-Lautrec i Klimt; i va crear un tipus artístic de dona que seria imitat per diversos contemporanis seus.

Mostra

L’exposició aplega una quarantena d’obres, agrupades en quatre àmbits temàtics: La vida al carrer, del realisme al modernisme; Elogi de la dona; París, la vie élegante; i Gosé i la moda.

Repàs

Aquest repàs a l’obra del prestigiós il·lustrador gràfic modernista podrà veure’s en el museu de la Fundació Palau fins el proper 29 de març.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris