dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Factor Energia comercialitzarà electricitat al Maresme per valor d’1,2 milions d’euros

corrent_280x87_03.jpgEl Consell Comarcal del Maresme va realitzar ahir dimarts, a la tarda, la primera compra agregada d’electricitat mitjançant una subhasta electrònica. La licitació va haver de ser suspesa per problemes tècnics.

El Consell Comarcal del Maresme va realitzar ahir dimarts, a la tarda, la primera compra agregada d’electricitat mitjançant una subhasta electrònica. La licitació va haver de ser suspesa per problemes tècnics.

Suspensió

Durant la subhasta es van posar a licitació les 2.595 pòlisses de subministrament elèctric que tenen contractades actualment els 30 ajuntaments del Maresme i el propi Consell Comarcal. Malgrat tot, la iniciativa es va haver de suspendre per problemes tècnics de la plataforma tecnològica quan encara faltaven per licitar-se 2.415 pòlisses.

174 adjudicacions

De les 180 pòlisses que s’havien subhastat fins el moment de la suspensió de la licitació, només sis van quedar desertes. Les 174 restants va ser adjudicades a Factor Energia, una empresa comercialitzadora d’electricitat de capital català, per un volum econòmic de gairebé 1.254.000 euros. Segons les primeres estimacions, aquesta xifra reduirà la despesa dels ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme en un 9,79%.

Continuació

En els propers dies es posaran a licitació les 2.415 pòlisses restants, dividides en 5 blocs, amb un preu de sortida de poc més de 7 milions d’euros.

Liberalització

Els 30 municipis maresmencs i el Consell Comarcal es van posar d’acord per emprendre una nova experiència de compra agregada – que ja es fa amb el paper i la telefonia – coincidint amb la liberalització del mercat elèctric que es va iniciar el passat 1 de juliol. L’objectiu és aplicar economia d’escala i aconseguir reduir la despesa de les administracions públiques.

Estalvi previst

Segons informa el Consell Comarcal del Maresme, l’any 2008, el subministrament elèctric va tenir un cost per als ajuntaments del Maresme i per al Consell Comarcal de 7.552.710 euros pel que fa al terme d’energia i la previsió de despesa amb el mercat liberalitzat per al 2009 és de 8.805.289 euros. Amb la iniciativa del Consell Comarcal d’aplicar la compra agregada, l’estalvi dels ajuntaments en els lots adjudicats ha estat del 9,79%, que suposa una quantitat d’uns 135.000 euros.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris