dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Farmàcies de Mataró participen en una prova pilot per a detectar el VIH amb un test ràpid

farmacia_280x87_02.jpgEl Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han signat un conveni per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia. Aquesta prova arriba a 36 farmàcies – quatre de Mataró – de 21 poblacions de la província de Barcelona.

El Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han signat un conveni per implantar el test ràpid del VIH a les oficines de farmàcia. Aquesta prova arriba a 36 farmàcies – quatre de Mataró – de 21 poblacions de la província de Barcelona.

Prova gratuïta

Es tracta d’una prova pilot, en la qual es realitzaran 1.500 tests gratuïtament. Tots els farmacèutics que hi participaran han rebut una formació específica, tant per a la realització de la prova com per a comunicar els resultats, i estaran connectats a centres hospitalaris referents. Les oficines de farmàcia acreditades portaran un distintiu que les identifica respecte a les altres.

Farmàcies mataronines

Les farmàcies de Mataró que participen en la prova pilot són: Fité (Riera, 57), Roca (Nou, 1), Corona-Subirana (Pg. Ramon Berenguer, 75) i Via (Poeta Josep Punsola, 16).

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris