dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Funerals d’Estat per Vicenç Ferrer

funerals_vicen_ferrer_280x87.jpgVicenç Ferrer ha estat enterrat avui dilluns a Bathalapalli (Anantapur) en una cerimònia interreligiosa a la que hi han assistit unes 100.000 persones, segons xifres facilitades pel cos de policia de l’Estat d’Andhra Pradesh.

enterrament_vicen_ferrer.jpgVicenç Ferrer ha estat enterrat avui dilluns a Bathalapalli (Anantapur) en una cerimònia interreligiosa a la que hi han assistit unes 100.000 persones, segons xifres facilitades pel cos de policia de l’Estat d’Andhra Pradesh.

Bathalapalli

Aquesta localitat índia es troba a uns 25 quilòmetres del campus central de la Fundació Vicente Ferrer (FVF) a Anantapur. El funeral s’ha endarrerit gairebé una hora degut a la lentitud amb la que el cotxe fúnebre ha hagut de traslladar el cos del cooperant català.

Cerimònia

Moncho Ferrer, fill de Vicenç Ferrer i subdirector de Programes de la FVF a l’Índia, ha donat inici a la cerimònia amb un discurs en Telugu on ha expressat visiblement emocionat el seu dolor per la pèrdua del seu pare però, alhora, ha mostrat la seva felicitat en veure quanta gent el volia després de 40 anys de treball. La seva víuda, Anna Ferrer, ha dit que "Vicente no ha mort perquè està entre nosaltres, estarà viu en els nostres cors i en tots els racons dels pobles d’Anantapur". D’altra banda, atenent els desitjos de Ferrer la cerimònia ha seguit diversos rituals religiosos com el cristià, l’hindú i el musulmà.

Fill adoptiu

Durant tot aquest cap de setmana més de 300.000 mil persones han passat per la capella ardent instal·lada al Campus d’Anantapur per a retre l’últim homenatge a Vicenç Ferrer, un home molt vinculat al Maresme, i que és fill adoptiu de Calella. També, segons ha informat la Fundación Vicente Ferrer, properament se celebrarà una cerimònia religiosa a Barcelona perquè la ciutadania catalana li pugui retre el seu darrer homenatge.

per Redacció | Foto: Fundación Vicente Ferrer

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris