dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Gala inaugural de la Setmana del Cinema a Calella

festimatge_2009_280x87_02.jpgEl Festimatge, Festival de la imatge de Calella 2009, inaugura avui dilluns, a les 21.30 h., la Setmana del Cinema, a la Sala Mozart de Calella.

festimatge_al_passeig_de_calella_800x600.jpgEl Festimatge, Festival de la imatge de Calella 2009, inaugura avui dilluns, a les 21.30 h., la Setmana del Cinema, a la Sala Mozart de Calella.

Gala inaugural

Com cada any, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que celebra la seva 15a edició, s’inicia amb la celebració de la Gala inaugural que, enguany, serà presentada per l’actriu calellenca Pilar Roger. La nit estarà dedicada a la gent del mar, al 150è aniversari del far de Calella i, paral·lelament, es farà un acte de reconeixement a Enrique Pérez de Rozas.

Projeccions

L’acte inclourà una projecció dels films "L’Anna del Far" (2009), de Foto Film Calella, que s’estrenarà durant la gala i que serveix per commemorar el 150 aniversari del Far de Calella; "Pescadors" (1968) i l’audiviosual "Gent del Mar".

Trofeu Torretes

El XV Trofeu Torretes de Curtmetratges d’enguany incorpora una sessió de tarda de projecció de films, segons l’organització, "a fi de poder donar més difusió als treballs realitzats i als seus creadors, donat que una de les coses que el sector demanda és l’augment dels espais de projecció dels seus treballs". D’aquesta manera, gairebé es dobla el nombre de films que es podran veure, 58 en total.

Nombroses activitats

A més, durant la setmana es podran continuar visitant les diverses exposicions de fotografia i, el proper cap de setmana es celebraran la Marató d’imatges en moviment, la Fira del Disc de cinema, novetat d’enguany, i la Sessió Golfa de la nit de dissabte, dedicada al món del Circ, amb un espectacle de "El Circ Petit" de Pineda de Mar.

3a Mostra Popular

D’altra banda, més de 3000 persones van visitar la tercera Mostra Popular de Fotografia del Festimatge 2009, que es va celebrar durant el matí d’ahir diumenge al Passeig Manuel Puigvert de Calella. Aquesta celebració es consolida com un acte popular, de lliure participació i obert a tothom. 50 expositors, professionals o aficionats, van presentar els seus treballs als seus visitants, en una mostra que converteix el passeig de mar en la sala d’exposicions més gran de tot el Festimatge. Entre els participants, cal destacar la presència dels fotògrafs de l’Institut Jean Vigó de Perpinyà i l’exposició dels treballs guanyadors de l’edició Trofeu Torretes de Fotografia de l’any passat.

per Redacció | Foto: Tino Valduvieco 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris