dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Homenatges al President Companys amb motiu del 69è aniversari de la seva mort

homenatge_president_companys_280x87.jpgEl Maresme, com arreu de Catalunya, ha acollit aquest dijous, 15 d’octubre, diversos actes en homenatge a la figura del President Lluís Companys, el mateix dia que fa 69 anys va ser afusellat al Castell de Montjuïc de Barcelona.

homenatge_president_companys_.jpgEl Maresme, com arreu de Catalunya, ha acollit aquest dijous, 15 d’octubre, diversos actes en homenatge a la figura del President Lluís Companys, el mateix dia que fa 69 anys va ser afusellat al Castell de Montjuïc de Barcelona.

Ofrenes forals

Com exemple dels diversos actes que han tingut lloc al Maresme, aquesta passada matinada una representació d’Esquerra a Calella, encapçalada pels regidors i membres de l’executiva, conjuntament amb amics i simpatitzants, han realitzat una ofrena floral al monument del President Companys a la ciutat, el mateix dia del seu afusellament al Fossar de la Pedrera de Barcelona, lloc on també reposen les restes mortals de més de 4.000 persones assassinades pel franquisme.

Anul·lació del judici

Els republicans recorden que "el President Companys va ser assassinat per ser President de Catalunya". En aquest sentit, aquest mateix dijous el Govern de Catalunya, reunit  en  Consell de Govern extraordinari, ha aprovat la petició formal al Tribunal Suprem perquè s’anul·li el judici militar que el va sentenciar a mort. En concret, el Govern ha resolt "Instar el Fiscal General de l’Estat a interposar davant del Tribunal Suprem un recurs de revisió per obtenir la declaració de nul·litat de la sentència dictada pel Tribunal de Responsabilitats Polítiques de Barcelona en data 13 de desembre de 1939, i de la sentència dictada pel Consell de Guerra d’Oficials Generals realitzat a Barcelona en data 14 d’octubre de 1940, que condemnà a pena de mort el president Lluís Companys". El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat en una declaració institucional solemne, que amb aquest acord, el Govern reclama "un darrer gest per reparar definitivament la injustícia que va suposar l’assassinat del president Companys".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris