diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Impulsen el Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima

governs_territorials_de_salut_280x87.jpgEl Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, que comprèn una població d’uns 213.000 habitants.

governs_territorials_de_salut.jpgEl Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, que comprèn una població d’uns 213.000 habitants.

Descentralització

Segons fonts del Govern, aquesta aprovació "constitueix un pas més en la política de descentralització del sistema sanitari català amb l’objectiu de millorar l’atenció sanitària a les poblacions de Catalunya".

El Consorci

Concretament, el consorci del Govern Territorial de Salut (GTS) de l’Alt Maresme i la Selva Marítima s’estableix entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els consells comarcals del Maresme i de la Selva i els municipis de Blanes, Calella, Canet de Mar, Fogars de la Selva, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tordera, Tossa de Mar. Hi ha previst formalitzar 37 Governs Territorials a Catalunya i el de l’Alt Maresme i la Selva Marítima és el trentè que ho fa.

GTS

Els GTS tenen un abast territorial definit a partir de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i entre les seves funcions sempre s’inclou, com a mínim, l’atenció primària, l’hospitalària i la sociosanitària. A més, tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. En aquest sentit, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en la presa de decisions entre els membres designats per les entitats locals i aquells designats pel Departament de Salut.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris