dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Impulsen el projecte de museïtzació dels Rocs de Sant Magí de Llavaneres

projecte_llavaneres_280x87.jpgL’Ajuntament de Llavaneres, amb el suport de la Diputació de Barcelona, disposa d’un projecte de museïtzació dels Rocs de Sant Magí, un jaciment neolític del municipi, amb l’objectiu de fer-lo visitable.

L’Ajuntament de Llavaneres, amb el suport de la Diputació de Barcelona, disposa d’un projecte de museïtzació dels Rocs de Sant Magí, un jaciment neolític del municipi, amb l’objectiu de fer-lo visitable.

Estudi

L’estudi, finançat per la Diputació, proposa fer una intervenció per millorar l’accessibilitat al jaciment i per facilitar la comprensió de les restes a través de plafons informatius. L’Ajuntament ha sol·licitat l’ajut econòmic de la Diputació, a través de Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat (XBMQ), per tirar endavant aquesta actuació, que té un pressupost inicial d’uns 21.400 euros.

Actuacions

L’actuació inclourà la col·locació d’una barana al llarg del perímetre del recinte, de tres bancs per seure-hi i de tres plafons informatius: un introductori a l’entrada i altres dos més específics sobre la muralla i la ceràmica localitzada a les excavacions.

Jaciment

El jaciment neolític dels Rocs de Sant Magí té 4.000 anys d’antiguitat i està format per grans blocs granítics que constitueixen petites coves i passadissos. A més, els blocs exteriors estan units per murs de pedra seca que formaven un recinte tancat; un fet que no és gaire habitual en jaciments d’aquest període. Les primeres excavacions les va fer l’any 1966 el Museu de Mataró. Posteriorment, l’any 1986 en una nova campanya, es van trobar fragments de ceràmica.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris