divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Impulsen els estudis d’Infermeria al Maresme, un sector amb un dèficit de 21.000 professionals

hospital_de_mataro_280x87_10.jpgLa Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han signat aquest dimarts al matí un acord per impulsar conjuntament els estudis d’Infermeria, en el marc del que serà la futura Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.

tecnocampus_mataro_.jpgLa Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han signat aquest dimarts al matí un acord per impulsar conjuntament els estudis d’Infermeria, en el marc del que serà la futura Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.

Facultat

Els nous estudis d’Infermeria podrien entrar en funcionament el setembre de 2010 a la futura seu del parc, situada a la zona del Rengle de Mataró. De moment, la Fundació TecnoCampus ja ha iniciat els primers tràmits per crear la nova Facultat i n’ha sol·licitat la seva adscripció a la Universitat Pompeu Fabra.

Estudis

Segons els seus impulsors, un cop es posin en marxa els estudis d’Infermeria, el Consorci Sanitari del Maresme, entre d’altres institucions, "serà la referència per a aquests estudis, aportant professionals que faran la docència, oferint els seus espais per les pràctiques i participant en la recerca".

Sector en creixement

Aquesta acord respon, per una banda, a que l’àmbit de la salut és una de les àrees en les quals s’especialitzarà el parc TecnoCampus Mataró-Maresme, un sector que, per altra banda, està experimentant un gran creixement. Segons diversos estudis, en comparació a la mitjana europea, a Catalunya hi ha un dèficit d’uns 21.000 professionals d’Infermeria, xifra que podria incrementar-se fins als 30.000 l’any 2025.

Presentació

L’acord ha estat presentat en roda de premsa aquest dimarts al matí pel president del Consorci Sanitari del Maresme, Carles Manté; l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; i la 4a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró i presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris