dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inauguració de la nova Biblioteca Municipal ‘Ernest Lluch i Martín’ de Vilassar de Mar

biblioteca_vilassar_de_mar_280x87_02.jpgVilassar de Mar inaugurarà el proper divendres 27 de novembre, a les 18.30 hores, la nova Biblioteca Municipal ‘Ernest Lluch i Martín’.

biblioteca_vilassar_de_mar_600x800.jpgVilassar de Mar inaugurarà el proper divendres 27 de novembre, a les 18.30 hores, la nova Biblioteca Municipal ‘Ernest Lluch i Martín’.

Inauguració

L’acte estarà presidit per l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, que després dels parlaments faran una visita institucional per les noves dependències.

Portes obertes

També, segons avança el consistori, el proper dissabte, 28 de novembre, hi haurà una jornada de portes obertes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, "perquè tothom pugui conèixer el nou equipament cultural". També tindrà lloc un espectacle de titelles Mal de closca, a càrrec de Farrés Brother i Cia, per a nens i nenes a partir de 3 anys. A més, de 5 a 7 de la tarda es farà un taller per a infants a partir de 7 anys per fer punts de llibre, a càrrec de Tamquam Espectacles, i a dos quarts de sis de la tarda, l’activitat del Nascuts per llegir Tocadits, a càrrec de Tantàgora Serveis Culturals, per a nadons fins als 3 anys.

Equipament

La nova biblioteca, que té una superfície útil de 2.414 m2, ha estat dissenyada per l’arquitecte Màrius Quintana. El nou equipament disposa de dues plantes d’accés general i una planta soterrani. La planta baixa, de 1.112 m2, té la zona d’informació general, el servei de préstec, la zona infantil, la de diaris i revistes, el servei d’Internet i una aula multimèdia, una sala de suport, la zona de treball intern i la sala d’actes. També, a la planta baixa es troba la nova seu de la Fundació Ernest Lluch, amb un espai de 100 m2. La primera planta, de 333 m2, es caracteritza per la seva amplitud, doncs no té cap pilar al mig, i una il·luminació natural que proporcionen les lluernes del sostre i les finestres que donen al pati interior i al carrer. En aquesta planta hi ha el taulell d’informació, la zona d’audiovisuals, dues sales de consulta i treball de l’arxiu municipal, una aula de suport i el fons documental d’oci i de coneixements per al públic adult.

Fons

El fons bibliogràfic, que ha tingut una aportació de 21.500 títols nous respecte dels que tenia en la seva antiga ubicació, està dotat d’un total de 28.000 llibres, 1.400 documents audiovisuals, 180 títols de revistes, 10 diaris i un fons especial: l’Espai Lluch, donat per la Fundació que duu el mateix nom.

Història

La Biblioteca de Vilassar de Mar va néixer l’any 1953, al primer pis de l’antic Casino, lligada a la xarxa de biblioteques de la Caixa. L’any 1992 va passar a ser de titularitat municipal depenent de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el 1999 es va traslladar al carrer Pau Casals, on ha estat ubicada fins aquest 2009. L’any 2001 va ser batejada amb el nom de Biblioteca Municipal ‘Ernest Lluch i Martín’ en memòria del polític vilassarenc assassinat per ETA.

per Redacció | Foto: Aj.Vilassar de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris