dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inauguren una exposició fotogràfica dedicada al Carnaval de Venècia

mascares_carnaval_venecia_280x87.jpgUn viatge organitzat l’any 1994 per Foto-Film Calella és el punt de partida d’una exposició fotogràfica sobre l’emblemàtic Carnaval de Venècia, que es pot visitar a Calella fins el proper 23 de març.

mascares_carnaval_venecia_800x600.jpgUn viatge organitzat l’any 1994 per Foto-Film Calella és el punt de partida d’una exposició fotogràfica sobre l’emblemàtic Carnaval de Venècia, que es pot visitar a Calella fins el proper 23 de març.

Exposició

La mostra recull instantànies en blanc i negre que el fotògraf calellenc Quim Botey va prendre, ara fa 15 anys, durant la seva estada a la ciutat italiana, coincidint amb la celebració de l’històric carnaval venecià.

Horaris

La biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella acollirà aquesta exposició fins el proper 23 de març, de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30 h.; i dijous, divendres i dissabtes, de 10.00 a 13.00 h. del migdia.

Carnaval

Els orígens del Carnaval de Venècia es remunten al segle XI, encara que es consolidaria en el XIII. Tot i així, aquesta festa pagana va assolir la màxima esplendor durant el segle XVIII. El Carnaval venecià compta amb una personalitat i màgia pròpia, i actualment se celebra abans de la Quaresma, amb una durada de 10 dies, fins el dimarts de carnaval. Fa segles, aquesta celebració permetia a les famílies aristocràtiques barrejar-se amb el poble, un privilegi que proporcionava l’anonimat de les màscares, el seu element més característic, i que actualment es rememoren juntament amb els vestits propis d’aquella època.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris