divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Indemnitzaran l’Ajuntament de Canet amb 1,2 milions d’euros per les obres de l’Odèon

ajuntament_de_canet_280x87.jpgLa Generalitat ha donat la raó a l’Ajuntament de Canet pel que fa a la reclamació per danys i perjudicis que va presentar contra les dues empreses responsables de la rehabilitació de l’antic teatre Odèon.

La Generalitat ha donat la raó a l’Ajuntament de Canet pel que fa a la reclamació per danys i perjudicis que va presentar contra les dues empreses responsables de la rehabilitació de l’antic teatre Odèon.

Accident mortal

El 21 de novembre de 2007, durant les obres, es va esfondrar una paret provocant la mort d’un operari. Un cop aclarides les causes tècniques del sinistre, l’Ajuntament va decidir, l’abril de 2008, iniciar l’expedient de resolució dels contractes d’obres i de la direcció facultativa. També, el consistori va demanar un informe al secretari i a l’interventor de l’Ajuntament sobre la possible exigència de responsabilitats per danys i perjudicis ocasionats.

Dictamen

El recent dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, entitat consultiva de la Generalitat, ha imputat responsabilitats a les dues empreses adjudicatàries – la constructora Solius,S.A. i la direcció facultativa, SGS,Tecnos,S.A.- i els insta a satisfer, a parts iguals, la quantitat reclamada per l’Ajuntament – prop d’1,2 milions d’euros – en concepte de despeses d’assistència tècnica, despeses d’obres urgents no previstes en el projecte, despeses per obres a incorporar en el nou projecte, despeses d’increments en seguretat i salut, i les afectacions econòmiques per la demora. Per altra banda, la Comissió també afegeix com a responsable l’empresa redactora del projecte, Valeri Consultors Associats,S.A., a qui en aquest cas li imputa la responsabilitat per la paralització de les obres, valorada en gairebé 484.000 euros, quantitat que resta als altres dos imputats.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris