divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Informàtics de Pineda distribueixen Kademar Linux, un sistema operatiu portable

kademar_280x87.jpgUn grup informàtic de Pineda de Mar distribueix Kademar Linux, un sistema operatiu complet que inclou de manera portable tots els programes i que permet realitzar totes les tasques informàtiques necessàries tant a la llar com a l’oficina.

kademar_800x600.jpgUn grup informàtic de Pineda de Mar distribueix Kademar Linux, un sistema operatiu complet que inclou de manera portable tots els programes i que permet realitzar totes les tasques informàtiques necessàries tant a la llar com a l’oficina.

Projecte

Kademar Linux va ser creat ara fa 5 anys per Adonay Sanz, un estudiant de Batxillerat de Pineda de Mar per al seu treball de recerca. Actualment, aquest projecte ha aconseguit ser un referent per a Catalunya i, fins i tot, a Espanya.

Portable

Concretament, aquest sistema facilita als usuaris la possibilitat de tenir el seu sistema operatiu en un CD, DVD o en una memòria flash de pendrive,  per arrancar-lo en un ordinador de casa o de fora de casa, amb tots els programes llestos per treballar.

"Respectuós"

Els autors de Kademar Linux el defineixen com a "respectuós" i asseguren que pot conviure en el mateix ordinador amb altres sistemes operatius sense conflictes. Segons manifesten, amb Kademar Linux "l’usuari pot fer el mateix que fa habitualment, de manera més senzilla, ràpida i còmoda, sense necessitar res més". Actualment, hi ha disponibles diverses versions amb l’objectiu d’adaptar-se als diferents grups d’usuaris, ja que pot funcionar en qualsevol equip, "des dels més modestos fins als més actuals, sempre adaptant-se als recursos disponibles en cada cas". També, afegeixen que els usuaris no hauran de preocupar-se més pels seus documents perquè "és compatible amb tots els ordinadors del món".

Programari lliure

Kademar Linux, que està bassat en el programari lliure i estàndards oberts, està basat internament en Debian – la distribució Linux més reconeguda i estable de totes – amb els darrers programes. A més, Kademar Linux utilitza KDE, l’escriptori multiplataforma que permet continuar utilitzant el programari preferit des d’altres sistemes no-lliures.

Web

Segons Josep Gimbernat, col·laborador del projecte, "Si un s’acostuma a Kademar ja no fa servir res més, ni Windows ni Apple; però si vol fer servir des de Windows algun dels programes de la Kademar també es pot fer ja que el KDE també existeix per a Windows, per exemple". Kademar es pot descarregar gratuïtament des del seu web d’Internet.

per Redacció

1 comentari per a “Informàtics de Pineda distribueixen Kademar Linux, un sistema operatiu portable”

  1. […] Podéis ver la noticia desde aquí […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris