dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ja són 7 els municipis maresmencs que hauran de ser compensats per l’Estat per l’IBI de l’autopista

peatge_alella_280x87_02.jpgSet municipis maresmencs han rebut sentència favorable per a ser compensats per l’Estat per les bonificacions sobre l’IBI a la concessionària de l’autopista, aplicats durant els exercicis 2003 a 2006.

Set municipis maresmencs han rebut sentència favorable per a ser compensats per l’Estat per les bonificacions sobre l’IBI a la concessionària de l’autopista, aplicats durant els exercicis 2003 a 2006.

Municipis

Així, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt ja disposen de sentència dictada al respecte. Actualment, resten pendents de sentència Argentona, Cabrera de Mar, Calella, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Tordera.

TSJM

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha començat a resoldre el segon grup de recursos contenciosos formulats per l’Organisme de Gestió Tributària (OGT) de la Diputació de Barcelona conjuntament amb els Ajuntaments afectats, relatius als imports que els municipis han deixat de percebre en concepte d’IBI dels exercicis 2003 a 2006, com a conseqüència del reconeixement del benefici fiscal – bonificació del 95% de la quota – a la concessionària d’autopistes ACESA.

Llei d’Autopistes

En aquest cas, el TSJM, com ja havia fet pels exercicis 1996 a 2002, declara que l’Estat té l’obligació de compensar als Ajuntaments pels beneficis fiscals concedits en els tributs locals, a l’empara de la Llei d’Autopistes, ja que del contrari, es veurien lesionats els principis de suficiència financera i autonomia local que li reconeix la Constitució. Dels 25 municipis barcelonins que van presentar recurs, només en queden 12 per rebre sentència. En el seu conjunt, la totalitat de l’import reclamat s’apropa als 7 milions d’euros.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris