dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Jugant amb foc

Amb els recents incendis de Grècia a la retina, l’entitat de medi ambient Natura, ha advertit en un comunicat que encara alguns municipis maresmencs no compleixen la normativa de prevenció d’incendis, especialment pel que fa a l’execució de les franges de proteccció perimetral.

Segons aquesta entitat, tot i que el Maresme és un dels territoris on més feina s’ha fet per prevenir els incendis forestals a les urbanitzacions i minimitzar els danys que podrien causar-hi, hi ha encara alguns municipis que no compleixen aquesta normativa. Actualment, segons les mateixes fonts, al Maresme hi ha com a mínim 20 urbanitzacions amb més de 5.000 persones que ara mateix no disposen d’aquesta franja de protecció en bones condicions. Per aquests motius, Natura ha demanat als Ajuntaments que encara no ho han fet, que facin la seva feina tal i com marca la normativa vigent, tot recordant que el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat aporta subvencions per cobrir el 40% dels costos d’execució i manteniment de les franges de protecció perimetral.

És lamentable que malgrat les constants alertes per risc d’incendi que hi ha anualment, a data d’avui, encara hi ha alguns consistoris que no han fet els seus deures que, per si fos poc, els obliguen les normatives vigents. Sens dubte, els responsables municipals que no han complert hores d’ara amb els seus deures estan jugant amb foc, i mai millor dit.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris