dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La 7a edició del Firamar de Sant Pol estrena el Primer Concurs de Composició d’Havaneres

fira_mar_sant_pol_2009_280x87.jpgEl Passeig de la Punta de Sant Pol de Mar acollirà aquest cap de setmana, dies 22 i 23 d’agost, el Firamar 2009. Enguany, la Fira del Mar enceta el Primer Concurs de Composició d’Havaneres.

fira_mar_sant_pol_2009_600x800.jpgEl Passeig de la Punta de Sant Pol de Mar acollirà aquest cap de setmana, dies 22 i 23 d’agost, el Firamar 2009. Enguany, la Fira del Mar enceta el Primer Concurs de Composició d’Havaneres.

Finalistes

La novetat d’aquesta setena edició és la presentació d’aquest nou concurs que està dotat amb cinc premis en metàl·lic: un primer, un segon, dos accèssits i un premi popular. Els compositors finalistes d’aquesta primera edició són en Ferran García Garrido amb l’havanera "Deixa venir l’amor", en Joan David Serra Salom amb "Vora el mar de Sant Pol", en Sebastià Gutiérrez Moreno amb "Homenatge a Sant Pol" i en Jacint Amat Bigordà (lletra) junt amb en Pere González (música) amb "Mar de Sant Pol". El Jurat estarà format per persones molt qualificades en el terreny musical i, especialment, dins del món de l’Havanera.

Firamar

Des de l’any 2003 la penya Xíndries organitza, durant la segona quinzena d’agost, la "Firamar", una sèrie d’activitats relacionades amb el mar que es poden classificar en diferents parts. La primera és la part lúdico-festiva, i consisteix en la celebració del Festival d’Havaneres, un acte multitudinari que cada any aglutina molta expectació i assistència de públic. En cada edició hi participen quatre grups de qualitat contrastada. Enguany, els grups participants són Els Cremats, l’Empordanet, Barca de Mitjana i Els Pescadors de l’Escala. La segona part, d’un caire més didàctic, recull diferents activitats, conferències, tallers d’arts de pesca i una lectura de cartes marines del nostre litoral. Finalment, la tercera part del Firamar acull la venda i exposició de productes que manufacturen els artesans i artistes que acompanyen la Fira del Mar de Sant Pol.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris