dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La comunitat catalana a l’estranger podria celebrar consultes com la d’Arenys de Munt

consulta_arenys_de_munt_280x87.jpgEn un sopar-col·loqui que va tenir lloc el passat 10 d’octubre a Viena amb la comunitat catalana a Europa, es va iniciar un procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger amb l’experiència d’Arenys de Munt com a referent.

consulta_arenys_de_munt_.jpgEn un sopar-col·loqui que va tenir lloc el passat 10 d’octubre a Viena amb la comunitat catalana a Europa, es va iniciar un procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger amb l’experiència d’Arenys de Munt com a referent.

Sopar-col·loqui

Aquesta trobada es va realitzar aprofitant la presència a la capital d’Àustria de la comunitat de catalans que viuen a l’estranger amb motiu de la "reunió de xarxa" impulsada per l’Àrea d’afers exteriors i cooperació de la Generalitat. El sopar-col·loqui, que segons puntualitzen els convocants "es va realitzar al marge de l’esmentada reunió de xarxa", va tenir un caràcter civil. Hi van assistir més de 50 participants d’Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, País Basc, Països Baixos, Portugal i Suïssa, a més d’un grup de residents a Catalunya.

Arenys de Munt

També, segons informen els organitzadors, "per tal d’obtenir informació de primera mà del procés de formalització de les consultes i l’evolució del moviment que se n’ha creat al voltant, es va convidar els impulsors de la consulta popular d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny". Com a conseqüència d’aquesta reunió, s’ha iniciat un procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger. En aquest sentit, els convocants asseguren que amb les consultes a la població catalana a l’estranger, "s’enriquirà i es potenciarà el debat sobre el dret d’autodeterminació de Catalunya més enllà de l’àmbit català", conclouen.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris