dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva incorpora dues noves tècniques cardiològiques

cardiologia_280x87.jpgLa Unitat de Cardiologia de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha començat a aplicar des de principis de febrer dues noves tècniques d’imatge en cardiologia.

La Unitat de Cardiologia de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva ha començat a aplicar des de principis de febrer dues noves tècniques d’imatge en cardiologia.

Tècniques d’imatge

Amb les noves tècniques – l’ecocardiogragia d’estrés i l’ecocardiografia transesofàgica -, aquests centres hospitalaris amplien els seus mitjans diagnòstics en cardiologia i, segons fonts de la Corporació, això està suposant una millora en la qualitat assistencial i en l’atenció als seus pacients, els quals també evitaran el desplaçament a d’altres centres per a fer-se aquestes proves.

Ecocardiogragia d’estrés

En concret, l’ecocardiogragia d’estrés és una tècnica d’imatge en ecocardiografia que s’acompanya d’un protocol d’esforç en cinta d’ergometries o d’estrés farmacològic destinat al diagnòstic, estratificació de risc i localització de l’isquemia miocàrdica.

Ecocardiografia transesofàgica

Per altra banda, l’ecocardiografia transesofàgica és també una tècnica d’imatge basada en el ecocardiograma – doppler – color però, en aquest cas, mitjançant una sonda transesofàgica que permet fer una valoració molt més acurada de les lesions valvulars, cavitats i aorta toràcica.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris