dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La cosa nostra

La passada setmana, l’Alt Maresme es despertava amb una notícia del tot sorprenent. Els Mossos d’Esquadra havien detingut, a Pineda de Mar, un perillós membre de la Camorra Napolitana. L’arrestat té pendent una sentència de més de 20 anys de presó per dos delictes d’homicidi.

El presumpte mafiós, Pietro M., de 50 anys i veí de Nocera (Itàlia), tenia  una ordre de detenció i extradició, mitjançant la Interpol, emesa per les autoritats italianes. Al fer-se pública la notícia, no van ser pocs els mitjans i periodistes que es preguntaven si Catalunya, i Espanya en general, era massa “amable” amb alguns aspectes de la nostra seguritat. Fins i tot, algú assegura que al nostre país no es controlen gaire aquestes coses. Que tant un membre de la Camorra, com un terrorista gihadista, pot caminar tranquil·lament per qualsevol lloc sense gaires problemes.

La veritat és que el fet de demanar més seguritat i investigació és comprensible. I defensable. Ara bé, la notícia – si és notícia –  és perquè, precisament, els agents de seguretat han fet bé la seva feina. Aquest cop, sí. Per tant, si surten a la llum aquests casos és per posar-se content, i no al revés. Vol dir que – com a mínim en això – no ho estem fent del tot malament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris