dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La CUP obre les portes a la participació electoral més enllà de les municipals

cup_a_mataro_280x87.jpgLa Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va celebrar aquest diumenge la seva Assemblea Nacional a Mataró. La CUP obre les portes a la seva possible participació en eleccions d’àmbit supramunicipal.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va celebrar aquest diumenge la seva Assemblea Nacional a Mataró. La CUP obre les portes a la seva possible participació en eleccions d’àmbit supramunicipal.

Debat

Després de cinc hores d’exposició, l’assemblea va debatre tres ponències que posteriorment es van votar. La ponència guanyadora, una iniciativa dels nuclics de Manresa, Lleida i Sant Celoni, proposa que "la CUP estableixi el discurs polític més enllà de l’àmbit municipal i que doni respostes a aquelles qüestions que afecten al territori". Malgrat aquesta decisió, la principal "punta de llança" de la CUP seguirà sent el treball municipal.

Reforçaments

També, durant l’Assemblea, es va proposar un reforçament organitzatiu i ideològic de la Candidatura d’Unitat Popular, amb "l’objectiu de consolidar els seus òrgans nacionals; impulsant una millor implantació arreu dels Països Catalans".

Debat previ

La ponència guanyadora, ratificada amb 184 vots favorables i 94 contraris, supedita aquesta possible participació supramunicipal a un debat previ i participatiu conjunt amb totes les assemblees locals de la CUP.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris