divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La depuradora de l’Alt Maresme reaprofitarà tota l’aigua

depuradora_280x87.jpgL’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat aquest dijous, a Pineda, que la depuradora de l’Alt Maresme reaprofitarà tota l’aigua que passi per la planta i, també, que s’ha obert el procés de licitació del projecte de redacció del tractament terciari de l’estació.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat aquest dijous al matí, a Pineda, que la depuradora de l’Alt Maresme reaprofitarà tota l’aigua que passi per la planta i que s’ha obert el procés de licitació del projecte de redacció del tractament terciari de l’estació.

Anunci

Aquest anunci s’ha produït durant la visita a les obres de la depuradora que han realitzat aquest matí l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron.

Redacció

La redacció d’aquest nou projecte comptarà amb un pressupost d’uns 300.000 euros i preveurà també la construcció d’una canonada per recarregar els aqüífers de la Tordera, tal i com estava previst inicialment.

Actuacions

Les obres de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Maresme Nord van començar el mes de maig de 2008. Dels tres projectes diferenciats que contempla l’obra, s’han iniciat dos: la canalització del passeig Marítim amb la instal·lació dels col·lectors que hi mancaven i l’adequació de la pedrera del Montapalau on s’habilitarà la depuradora. El tercer projecte, que està previst que comenci el proper mes d’octubre, consistirà en intervenir a la planta de pretractament ubicada al costat del cementiri de Pineda. Els municipis maresmencs que es beneficiaran de la construcció de la depuradora són Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Pineda de Mar.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris