dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Diputació de Barcelona premia Mataró i Alella pels seus projectes d’estalvi d’aigua

pou_280x87_03.jpgCalella va acollir ahir dimecres l’acte de lliurament de premis de la 5a edició dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Els municipis d’Alella i Mataró van ser guardonats.

Calella va acollir ahir dimecres l’acte de lliurament de premis de la 5a edició dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Els municipis d’Alella i Mataró van ser guardonats.

Mataró

Mataró ha estat distingida pel seu projecte "La gestió eficient com a fonament en la sostenibilitat de l’aigua a la ciutat", que va portar a terme al llarg de 2008 l’empresa municipal Aigües de Mataró. Durant els darrers cinc anys la dotació d’aigua a Mataró ha anat baixant fins a situar-se el consum domèstic al 2008 en 103 litres per habitant i dia. També, a finals de maig, Mataró va rebre el Premi Ciutat Sostenible en la categoria d’Aigua pel sistema de reg de les zones verdes controlat a través d’internet.

Alella

Per la seva banda, Alella ha estat guardonada per l’aprofitament de l’aigua de pous i mines de titularitat municipal que segons les estimacions han aportat a la xarxa d’abastament d’aigua 360.000 m3 anuals, la qual cosa representa aproximadament el 35% del volum anual subministrat al municipi des del sistema d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Premis

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es vénen convocant des de l’any 2004 amb l’objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials porten a terme en matèria d’estalvi d’aigua i d’eficiència energètica, així com el foment de les energies renovables. A l’edició d’enguany s’han presentat 52 projectes, 33 dels quals en matèria d’estalvi d’aigua.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris