dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La FAGEM aposta per les aliances estratègiques empresarials per a superar la crisi

mans_280x87_07.jpgLa Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) considera que la col·laboració entre empreses i les aliances estratègiques entre organismes són elements claus per la superació amb èxit de l’actual conjuntura.

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) considera que la col·laboració entre empreses i les aliances estratègiques entre organismes són elements claus per la superació amb èxit de l’actual conjuntura.

Situació econòmica

En un comunicat, la FAGEM es mostra preocupada per la situació econòmica del moment i, també, per l’alt grau d’atur de la comarca del Maresme, tenint en compte que les dades de l’Informe Sociolaboral publicades per l’Observatori Local del Consell Comarcal del Maresme corresponents al primer trimestre de 2009, reflecteixen que el nombre d’autònoms de la comarca ha disminuït un 2,36% . A més, la taxa d’atur del Maresme, tot i que aquest estiu està baixant a la meitat de pobles de la comarca degut al turisme, segueix per sobre de la mitjana de Catalunya.

Aliances estratègiques

Amb aquestes dades, la FAGEM vol treballar per poder fer front, de la millor manera possible, a aquesta situació actual. En aquest sentit, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, ha assegurat que "les aliances estratègiques entre empreses amb una finalitat comú són fonamentals per tirar endavant l’economia del Maresme, una comarca històricament amb un potencial humà i empresarial de primer ordre". Per Moré, "cal créixer i cal donar-nos a conèixer: tenim productes autòctons que cal potenciar, una gastronomia excel·lent, un clima favorable i una comarca preparada per rebre turistes d’arreu", afegeix. Amb tot això, "la FAGEM és molt conscient que a tot aquest potencial cal sumar-li els recursos humans i l’aposta de la comarca en la tecnologia, el desenvolupament i el coneixement, que es plasmarà en el TecnoCampus Mataró i Maresme", conclou.

Compartir projectes

Durant aquest 2009, la FAGEM ha portat a terme diversos acords per tal de potenciar el creixement empresarial i combatre les altes xifres d’atur. Concretament, el passat mes de juny va signar un acord amb la Fundació GIMM (Grup d’Invàlids de Mataró i el Maresme) per la inserció laboral de les persones amb discapacitació física. També, fa pocs dies, la FAGEM i l’IMPEM han signat un conveni amb la finalitat de trobar noves vies de negoci per les empreses. Segons la Federació, "aquesta signatura és fruit de la necessitat de compartir projectes empresarials entre les empreses de la comarca".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris