dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Fira d’Entitats 2009 de Santa Susanna

Quim Arges |
President d’ERC – Santa Susanna

Pot participar un partit polític en una Fira d’Entitats i Artesans? La resposta és força òbvia, oi! Doncs per això vivim en un país lliure i democràtic. No ho té tant clar, en canvi, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Susanna que segons ells, ERC no hi té cabuda i, enguany, no permetrà que la Secció Local d’ERC de Santa Susanna participi en la tercera edició.

Durant les dues darreres fires d’Entitas i Artesans que s’han celebrat a Santa Susanna, l’estand d’Esquerra va tenir un bon resultat de participació. Possiblement, això no va agradar a "uns quants"… així és que al finalitzar la primera jornada de la fira del 2008, Josep Monreal, alcalde de Santa Susanna (CiU), va comunicar personalment a ERC que havíem de tancar la paradeta perquè érem l’únic partit polític que havia sol·licitat participar en l’acte, i a més, que no podríem continuar participant de l’acte durant les següents edicions.

De fet, Esquerra–Santa Susanna participem activament en molts actes: a la Festa Major, Sant Jordi, l’11 de Setembre, la Fira d’Entitats…, Com a partit polític, entenc que la participació i la proximitat en la vida social i activa d’un Poble, en uns moments en que la ciutadania cada cop s’allunya més dels afers politics, hauria de ser un objectiu comú. Penso que aquesta decisió presa pel PP PSC i CiU resta esforços en compte de sumar i només serveix per augmentar la “desafecció política” a Santa Susanna.

Me assabentat que aquest dies els regidors que formen l’equip de govern han estat realitzant un curs de formació sobre Participació Ciutadana. Una bona manera de demostrar que han aprés la lliçó seria que la Fira d’Entitas i Artesans sigui un acte Plural per tots i totes. Sinó és aixì potser cal que Esquerra enceti un debat ciutadà per cercar idees per a una Nova Participació Ciutadana.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris