dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Flama del Canigó arriba al Maresme

flama_del_canigo_280x87.jpgLa tradicional Flama del Canigó va arribar ahir dimarts a totes les terres catalanes per encendre unes 30.000 fogueres de la nit de Sant Joan.

La tradicional Flama del Canigó va arribar ahir dimarts a totes les terres catalanes per encendre unes 30.000 fogueres de la nit de Sant Joan.

El Canigó

Cada any, el 22 de juny, el foc surt del Castellet de Perpinyà per encendre una foguera que es fa al cim de la muntanya del Canigó i des d’allà repartir-lo arreu dels Països Catalans.

1955

La idea va néixer a la Catalunya Nord, l’any 1955, de la mà de Francesc Pujades, un vilatà d’Artés de Tec que inspirat pel poema de Verdaguer "Canigó" va tenir la iniciativa d’encendre el primer foc des del cim del Canigó. Des de llavors, s’ha anat estenent a tots els territoris del país fins al punt que avui són poques les ciutats i barris que no encenen la seva foguera amb aquesta flama.

30.000 fogueres

La Flama del Canigó es reparteix pels pobles mitjançant una llarga cadena de relleus, que van distribuint el foc amb tots els mitjans possible – a peu, amb bicicleta, amb cotxe i fins i tot a cavall – i és rebuda a cada vila per les autoritats locals. Es calcula que amb la Flama del Canigó s’encenen unes 30.000 fogueres.

Vídeo de l’encesa de la Flama del Canigó a Calella a càrrec de l’Alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé.

per Redacció | Vídeo: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris