dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Fundació Tharrats programa l’exposició “Fotografia artística” de Joan Poch i Gimferrer

sala_exposicions_pineda_280x87.jpgEn el marc de la Festa Major de Pineda, la Fundació Tharrats d’Art Gràfic ha organitzat una exposició de fotografies de Joan Poch i Gimferrer. La mostra "Fotografia artística" s’inaugura aquest divendres, 21 d’agost, a la Sala Municipal d’Exposicions.

sala_exposicions_pineda_800x600_02.jpgEn el marc de la Festa Major de Pineda, la Fundació Tharrats d’Art Gràfic ha organitzat una exposició de fotografies de Joan Poch i Gimferrer. La mostra "Fotografia artística" s’inaugura aquest divendres, 21 d’agost, a la Sala Municipal d’Exposicions.

Història recent

Fins el proper 13 de setembre, la Sala oferirà la possibilitat de recordar la vessant artística d’aquest fotògraf pinedenc amb mostres del passat més recent del municipi maresmenc i altres imatges de gran bellesa. Els visitants de la mostra podran veure com era Pineda durant les dècades dels anys 50, 60 i 70. Aquest recull de fotografies de Joan Poch il·lustren, a més, els esdeveniments festius i socials de la població, així com les millores urbanístiques del municipi, enregistrats pel qui fou secretari del consistori pinedenc des de l’any 1943 fins al 1966.

Poch

Joan Poch i Gimferrer (Vallirana, 1908 – Pineda de Mar, 1991) es va llicenciar en Administració Pública per la Generalitat de Catalunya. Va ser oficial de secretaria (1924- 1937) i secretari (1937-1942) de l’Ajuntament de Vallirana i d’Olesa de Bonesvalls. En jubilar-se Carles Canals, secretari de l’Ajuntament de Pineda de Mar, el va succeir en el càrrec (1943), ocupació que va mantenir durant 24 anys, fins a la seva jubilació (1966). De jove, es va afeccionar a la fotografia i a Pineda de Mar, població on va residir fins el final de la seva vida, l’any 1991. En aquest sentit, Joan Poch va efectuar una tasca destacada, enregistrant imatges dels esdeveniments festius, socials i de les millores urbanístiques que, de mica en mica, van transformar aquella petita vila en una ciutat de gairebé 30.000 habitants.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris